Carroll A. Deering

Carroll A. Deering: Misterij nestalog broda

Poznati slučaj nestale posade broda je slučaj Carrolla A. Deeringa, komercijalne škune s pet jarbola koja je krenula iz Norfolka u državi Virginia 8. rujna 1920. na putu da isporuči teret ugljena u Rio de Janeiro, Brazil. Teret je isporučen krajem studenog prema rasporedu, a posada je boravila nekoliko dana u Riju prije nego što je krenula natrag 2. prosinca, zaustavljajući se na Barbadosu.

Do ovog trenutka sve je išlo glatko i prema rasporedu , bez razloga za zabrinutost, ali stvari su se uskoro počele okretati prema neobičnom.
Tijekom zaustavljanja Carroll A. Deeringa na Barbadosu postalo je očito da je došlo do sve većih trenja između neke posade i kapetana broda, kapetana W. B. Wormella. Prema prvom, Mateu Charlesu B. McLellanu, te su frustracije proizašle iz činjenice da se kapetan Wormell, koji nije bio prvotni kapetan, već je u posljednji trenutak zamijenio Williama M. Merritta zbog teške bolesti, izgledao kao nesposoban vođa, povrh činjenice da mu je vid navodno bio prilično loš. Reći da se McLellan i Wormell nisu slagali bilo bi podcjenjivanje, a stvari su se između njih dvoje na Barbadosu toliko zahuktale da je McLellan prijetio kapetanovom životu dovodeći ga do uhićenja i privremenog pritvora.
Upravo u ovom stanju kaosa, frustracije i neprijateljstva Carroll A. Deering napustio je obale Barbadosa na putu da postane velika pomorska misterija. Nekoliko tjedana nakon isplovljavanja, došlo je do prijenosa s broda koji je preuzeo brod Cape Lookout Lightship, a za to vrijeme čovjek s naglaskom na stranom zvuku navodno je objasnio da je brod izgubio jedno sidro. Prilično sablasno, kapetan svjetlećeg broda Cape Lookout tvrdio je da se posada Carrolla A. Deeringa ponašala neobično i lutala na palubi u uznemirenom, čudnom stanju.
Zatim, samo dva dana kasnije, ujutro 31. siječnja 1921. godine, pronađen je brod kako besciljno pluta obalom rta Hatteras u Sjevernoj Karolini, gdje se zaglavio na pješčanom dijelu. Kad je obalna straža ugledala brod, stvari su doslovnoo počele postati bizarne. Pokazalo se da je plovilo potpuno prazno, bez tragova bilo koga od članova posade, a uz to je utvrđeno da su nestali i svi čamci za spašavanje, navigacijska oprema i stvari posade. Činilo se da je iza njih ostalo samo napola pripremljeno jelo, kao da su svi u žurbi napustili brod. Bilo je i drugih neobičnosti, poput činjenice da su kapetanove osobne prostorije imale tri različita seta otisaka stopala koji su prekrivali pod, vjerojatno ukazujući na uljeze, kao i dodatni dječji krevetić koji je tamo neobično bio postavljen i koji se, čini se, nedavno koristio. Na kapetanovom stolu nalazila se navigacijska karta koja se od 23. siječnja odjednom promijenila u potpuno drugačiji rukopis od kapetanovog.
Osim toga, uopće nije bilo tragova što se posadi moglo dogoditi i nikada im nije pronađen trag.Teorije o tome što je s posadom Carrolla A. Deeringa vrtjele su se po medijima od tada, pa sve do danas.
Čini se da je najracionalnije objašnjenje da je na brodu bila pobuna. Napokon, kapetan Wormell očito nije bio najpopularniji momak iz njegove posade, a on i njegov prvi kolega bili su u grlu u problemima barem počevši od Barbadosa. Međutim, čak i da postoji pobuna, zašto bi napustili sasvim dobar brod u spasilačkim čamcima, zajedno sa svom opremom? Druge teorije uključuju da su žrtve pirata i krijumčara, a naravno da su svi nestali u istoj regiji kao i Bermudski trokut.
Gdje je nestao brod? Nikada se istina nije otkrila.